Смартфоните
Снимката е илюстративна

Смартфоните се превърнаха в неизменна част от нашето ежедневие. Ползваме ги непрекъснато. Те заместиха настолния компютър, който се използва вече все по-рядко. Но технологиите се развиват с толкова бърз темп, че скоро и смартфоните ще бъдат просто история.

В следващ етап от своето развитие те  ще се трансформира в интелигентни очила. Предвижда се това да се случи след около 10 години, а цената на очилата няма да е по-висока, отколкото са сега цените на смартфоните. Такова мнение изказа управляващият партньор на компанията FortRoss Ventures и бивш старши вицепрезидент на „Сбербанк” Виктор Орловский.

glasess3

„Компютърът се трансформира в телефон. Мощността на новата техлогията – очилата, ще бъде десет пъти по-голяма тази на един съвременен телефон. След 10 години те ще се продават по магазините. Такива очила ще струват колкото смартфон. Сега те се намират в този начален етап, на който се намираше персоналния компютър в началото на 70-те години”, каза Орловски.

С въвеждането на интелигентните очила, хората ще предават информация със знаци, ще узнават дали се харесват от партньорите си и ще разбират доколко искрени са политиците, разказа в началото на октомври главният изпълнителен директор на компанията Moven Брет Кинг по време на форума Finopolis 2017. Според него, в момента над интелигентните очила работят Масачузетският технологичен институт, Facebook, Apple. Очилата ще бъдат многофункционални и ще позволят да се случват много „чудеса” с помощта на изкуствен интелект, смята Кинг. Мониторите и клавиатурите тогава няма да са необходими, писането ще става с жестове.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук