На „Първоаприлска смехотерапия” с музиката на Димитър Вълчев кани Музикалният театър от 19.00 ч. в Деня на хумора и шегата 1 април. Концертът включва комични ситуации от авторски мюзикъли на Димитър Вълчев, неповторими образци в историята на българската музика. Сценарият и режисурата на Александър Мутафчийски и чудесната актьорска игра правят спектакъла забавен и  привлекателен за публиката от всяка възраст, съобщават организаторите от оперетата и фондацията „Димитър Вълчев”.

Любими откъси от „Фалшификатори” – буфомюзикъл по комедията на Ст. Л. Костов „Вражалец”, „Двубой” по едноименната глума на Иван Вазов, „Секстаблетка” – музикален фарс по комедията на Габор Гьоргей, гарантират на посетителите успешна смехотерапия.

Диригент е  Юли Дамянов, хореограф – Татяна Янева. Сценографията е на Георги Златанов, костюмите – на Цветанка Петкова-Стойнова.Участват Денко Проданов, Александър Мутафчийски, Светлана Иванова, Христо Сарафов, Илона Иванова, Катерина Тупарова, Добрина Икономова, Богомил Спиров, Марчо Апостолов, Валентина Корчакова, Станимира Василева, Николай Борисов, Лъчезар Лазаров, Юлия Маринова, Румен Григоров, Александър Василев.

Идеята на организаторите е да си спомним с усмивка за незабравимия композитор, диригент и пианист Димитър Вълчев, напуснал ни рано, но оставил ярка следа в съвременната българска музика, пише БНР. Зрителите ще се забавляват с невероятното чувство за хумор на маестрото, който ни подари „Една българска роза”, „Морското момиче Варна”, „Жена”, „Бяла песен”, „Събота срещу неделя”, „Обич” и други шлагери, влезли в репертоара на най-известните български попизпълнители и актьори като Паша Христова, Йорданка Христова, някои от които наградени на фестивалите „Златният Орфей”, „Златният кос” и други.

„Димитър Вълчев можеше да направи музика и от телефонния указател, както други могат да обезличат и най-благодарния текст…” – казва за маестрото писателят Марко Ганчев.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук