Световната пандемия от коронавирус причини не само невиждани здравни последици, но и блокира цели отрасли в икономиката. Въпреки това някои сектори отбелязаха рекорден ръст като онлайн пазаруването, доставките на храна за вкъщи, производството на дезинфектанти и….продажбата на снегоходки.

Макар масово спортните центрове да останаха затворени, груповите тренировки преустановени, а възможността за пътувания – сведена до минимум, изобретателният човешки дух, настроен към свобода, намира начин да се справи. Един от тези начини е стремежът към близост с природата и все по-дългото време, прекарано там. Това е и причината да има ръст към пазаруването на снегоходки, пише в своя статия The New York Times. Продажбата им бележи ръст от две трети в сравнение с миналата година.

Лесно и достъпно

За разлика от зимните спортове като ски или сноуборд, разходките в дълбокия сняг със снегоходки не изискват специална техника или добра физическа подготовка. Освен това са достъпни като цена и подходящи за малки и големи, не изискват и специално място за съхранение. Въпреки това те дават големи възможности за снежни разходки в иначе непристъпни места. Този тип спорт е подходящ за практикуване по семейно. Изморява повече от ходенето и дава повече адреналин. Освен това не изисква специални аксесоари

Далеч от коронавируса

Всяка спортна активност, особено сред чист въздух, е гаранция за подобряване на имунитета. Още по-важно е, ако тя се прави на място, на което няма трупване като планината. Снегоходките помагат за избягване на популярни туристически пътеки. Те позволяват да се правят и разходки дори на около имота ви, ако той е близо до природата или дори в близкия парк.

Ако все пак сте любители на по-екстремните изживявания, може да се ориентирате към по-професионални снегоходки, които да съчетаете с друг вид спорт. Но не зависимо какво изберете, най-важното е да не забравяте за активния начин на живот.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!