Първите дни от пролетта ни изненадаха със зимно време. И днес сняг продължава да вали над почти цялата страна. Снежната покривка продължава да се увеличава, а това усложни и пътната обстановка.

През изминалата нощ в столицата 136 снегопочистващи машини са били ангажирани с почистването на софийските улици. Обработката на пътищата срещу заледяване на пътните платна все още продължава.

Обилният снеговалеж в страната доведе до затварянето на най-високия старопланински проход – „Троянски“. На места преспите достигат два метра и снеговалежът продължава. Ограничено е преминаването на тежкотоварни автомобили над 12 тона през проходите „Предел“, „Превала“ и „Рожен“, както и по път I-6 Кюстендил – ГКПП „Гюешево“.

В област Смолян също е преустановено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона и преминаването с ремаркета и полуремаркета по част от пътищата.

Днес в 24 области в България е обявен жълт код за потенциално опасно време. В областите Търговище, Разград и Шумен има силен вятър и условия за виелици и навявания.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да спазват дистанция, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук