куче, кане корсо

Прокуратурата започва разследване на смъртта на 39-годишен мъж, убит от 5 домашни кучета край село Владо Тричков. Подробности по случая дадоха директорът на ОДМВР-София Николай Спасов и окръжният прокурор Наталия Николова. Оказа се, че собственикът вече е бил предупреждаван от МВР да не пуска кучетата извън двора си.

Сигналът за инцидента е подаден на спешния телефон „112“ в четвъртък следобед Тялото на мъжа е намерено в гориста местност oт жена. Изпратените полицейски екипи са установили животински стъпки. По тялото няма следи от хладно оръжие, поясни Николов.

Кучетата са от породата Кане Корсо. Намерени са в имот, в близост до местопроизшествието. След инцидента са настанени във ветеринарна клиника. Животните и друг път са проявявали агресия.

Собственикът на кучетата не е криминално проявен. Мъжът е оказал пълно съдействие на разследващите. Той ще бъде задържан и ще му бъде повдигнато обвинение, че не е положил достатъчно грижи към животните. Според прокуратурата не става дума за предумишлено убийство. На собственика на кучетата още през 2016 година са съставени от МВР протоколи, с които се препоръчва да не допуска кучетата си извън двора.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук