Орлов мост

В 58-ия ден на народно недоволство София за втори поред ден осъмна без блокади. Този път протестиращите сами освободиха блокираното за кратко снощи кръстовище на Орлов мост.

Протестът снощи премина спокойно, без провокации и инциденти. Хората се събраха около 20 часа в Триъгълника на властта, за да поискат отново оставките на правителството и главния прокурор.

протест протест протест протест протест протест

Към 22 часа традиционно шествието стигна до Орлов мост, където протестиращите опънаха символично две палатки и обърнаха кофи за боклук. Малко след полунощ обаче сами освободиха движението.

Тази сутрин само палатките на майките от „Системата ни убива” останаха в Триъгълника на властта, тъй като има разрешение от Столична община. Навсякъде в центъра награда движението се извършва свободно.

Тази вечер протестите продължават. Призивът  е днес отново да се вдигнат барикадите. Вчера адвокат Николай Хаджигенов, който е част от т.нар „Отровно трио“, което е организационното ядро на протестите, заяви, че е информирал СДВР, че палатковите лагери ще бъдат възстановени.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук