Столичани и гостите на София могат да посрещнат новата 2019 година на площада с празничния концерт „Сцена под звездите”.

Празничната веселба ще се проведе по традиция на площад „Княз Александър I“ и ще започне в 22.00 часа на 31 декември, като се очаква да продължи половин час след полунощ на 1 януари 2019 г.

В програмата ще се включат едни от най-популярните ни изпълнители, сред които Мариана Попова, Орлин Павлов, Бо Бо, Рут Колева и Стефан Вълдобрев с „Обичайните заподозрени“. За доброто настроение на празнуващите ще се погрижат и Софийският духов оркестър с диригент Васил Делиев, танцьорите от фолклорен ансамбъл „Седеф“ с ръководител Десислав Михайлов и солистите на балет „Арабеск“ – Петя Колева и Стефан Вучов. Водещи на спектакъла ще бъдат Мария Андонова и Стефан А. Щерев.

Изявени български спортисти и артисти, сред които Соня Йончева, Петър Стойчев, Георги Господинов, Владимир Николов, Тереза Маринова, Велислав Павлов, Теодора Духовникова, Веско Ешкенази, Максим Ешкенази, Илияна Раева ще отправят пожелания към българите в специално заснети видеообръщения.

Режисьорът на спектакъла „Сцена под звездите“ Борис Радев заяви пред БГНЕС, че мотото на тазгодишното издание на „Сцена под звездите” е с добро да изпратим старата година и с добро да посрещнем новата. „Както казваше баба ми: както ти тръгне от начало, така ти върви до край”, добави той.

Борис Радев покани хората да дойдат на площада да усетят енергията. „Нашата българска енергия, защото когато сме заедно сме много силни и това ни дава кураж и надежди и за новата година”, заяви Борис Радев.

Концертът „Сцена под звездите“ събра миналата година на площад „Княз Александър I“ повече от 30 000 души, а над милион зрители проследиха прякото телевизионно излъчване на празничното събитие.

Иначе и тази година пищни илюминации ще озарят небето над София в първите секунди на новата година.

Юбилейното 20-то издание на най-голямото музикално празнично събитие в България се организира от Столична община, като част от Календара на културните й събития, и ще бъде излъчено в програмите на БНТ1 и БНТ4, за да достигне до българите в цялата страна, както и до сънародниците ни в чужбина. В новогодишната нощ ще се движат столичното метро и част от наземния транспорт.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук