Соня Йончева
На снимката: оперната певица Соня Йончева

Оперната прима Соня Йончева отправи покана към млади български дизайнери да създадат тоалетите ѝ за концерта с Пласидо Доминго в края на август в София.

Двамата ще изнесат галаконцерт с популярни арии от прочути опери, подбрани специално за българската публика, под съпровода на Софийската филхармония с диригент Найден Тодоров.

В конкурса могат да се включат и студенти от специалност „Мода“, а наградата е в размер на 2 000 лева и престижът изпълнител от такъв световен ранг да облече две рокли по време на участието си, създадени от български дизайнер.

За първи път звезди от такава величина ще пеят в сърцето на София. Българска оперна прима Соня Йончева, която прави внушителна кариера по световните оперни театри, ще излезе под открито небе в 20.00 часа на специално изградена сцена пред катедралния храм „Свети Александър Невски“ на 31 август заедно с Доминго.

И на тази сцена в края на лятото Соня Йончева ще облече две рокли, които тепърва млади български дизайнери ще направят специално за случая, каза Атанас Маев, част от мениджърския екип на оперната прима у нас, и уточни, че ограничения в избора на материя и цветове няма.

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук