Спаси София

„Спаси София“ става партия, съобщиха от организацията в мейл до медиите, а на сайта си качиха учредителната декларация за създаването на формацията.

ДЕБАТИ.БГ публикува част от декларацията:

„Създаваме партия „Спаси София“. Преди 14 години започнахме като трима съмишленици, които повярвахме, че и от нас зависи в какъв град живеем. Днес каузата ни да спасим София увлича хиляди – архитекти, инженери, юристи, лекари, учители, икономисти и преди всичко активни граждани от целия град. Израстваме, ставаме все повече и даваме ясен сигнал, че сме готови да поемем отговорност за решаване на проблемите на София.

Затова обединяваме (и)дейните хора, ангажирани с града, които имат капацитет, енергия и знания. В борбата за по-добра София са нужни не само кмет, но и общински съветници и отдаден екип от експерти. Партия „Спаси София“ ще е платформата, чрез която гражданите и нашият екип от опитни професионалисти ще работят заедно в полза на града ни“.

Според обявлението на Инициативния ѝ комитет партията ще работи за безпартийна администрация без корупция, повишаване на доходите и благосъстоянието на гражданите, ускорено регионално развитие и децентрализация на местната власт и пр.

„Партията не променя работата ни – ние оставаме независими, автентични и лоялни на София и на този етап не възнамеряваме да участваме на парламентарни избори“, пишат от „Спаси София“, но допълват, че с тази решителна крачка са готови да поемат отговорността за управлението на столицата.

Припомняме ви, че през 2019 г. „Спаси София“ издигна един от основателите си – Борис Бонев, за независим кандидат за кмет на София, а съратника му Гергин Борисов, за независим общински съветник. Бонев обаче остана 4-ти за кмет с 47 936 от гласовете на софиянци. Сега Бонев е съветник и не крие, че отново ще се кандидатира за кмет. А през октомври обяви, че със сигурност този път кандидатите от сдружението ще са в листа.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук