Москва, Русия

Русия наложи на 74 компании от 11 страни, сред които и България, контрасанкции в сферата на военнотехническото сътрудничество, предаде БТА.

Руското правителство одобри списък с юридически лица, спрямо които ще се прилагат специални икономически мерки. Съответното постановление е изготвено, както предвижда указ на президента Владимир Путин за „ответни специални икономически мерки във връзка с неприятелски действия от страна на някои чуждестранни държави и международни организации“.

Списъкът включва 74 организации от България, Великобритания, Германия, Канада, Литва, Словакия, Полша, Чехия, Черна гора, Естония и САЩ. Забранява се сключването на сделки в сферата на военнотехническото сътрудничество с компаниите от този списък, се казва в съобщение от пресслужбата на правителството.

Пълният списък е публикуван на уебсайта на правителството на Руската федерация. Сред тях са българските „Арсенал“, „Терем“ и „Дунарит“.

Припомняме, че през май т. г., изпълнявайки същия указ, руското правителство одобри друг списък с юридически лица, спрямо които се прилагат специални икономически мерки. Към момента в него са включени 31 компании от Германия, Франция, други европейски страни, както и от САЩ и Сингапур. „Черният списък“ включва търговци, оператори на подземни газови хранилища и бивши дъщерни дружества на „Газпром“, като им е забранено да сключват сделки и да извършват операции с ценни книжа.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук