Румен Радев, патриарх Кирил, патриарх Неофит
На снимката: Българският патриарх Неофит, президентът Румен Радев и руският патриарх Кирил

В специално интервю за ДЕБАТИ.бг Борислав Мишев, който инициира петиция за отмяна на трети март като национален празник, коментира, че винаги когато България е действала пробългарски, Русия е реагирала остро. Според Мишев на това се дължат нападките срещу страната ни в руските медии след посещението на московския патриарх Кирил у нас.

Според Борислав Мишев единствено Валери Симеонов от всички български политици се е осмелил да реагира подобаващо на руската атака.

„Илияна Йотова трябва да каже кога беше искрена – на летището, когато отиде още на летището да коленичи пред Кирил, или с изказванията постфактим, които може би искаха да заличат тази конфузна ситуация. При президента нещата съвсем не са ясни – няма стенограма, няма български камери, заснели това, което се твърди, че е казал, има само едно съобщение до медиите.”

Само за две седмици петицията за отмяна на трети март като национален празник е събрала над 1700 подписа, а най-често хората, които се свързват с Борислав Мишев коментират, че този въпрос отдавна е трябвало да бъде повдигнат.

Цялото интервю с Борислав Мишев очаквайте по-късно на страницата на ДЕБАТИ.бг.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук