Преди няколко години по настояване на приятели и заради работата си преглътнах инатлъка и си направих страница във „Фейсбук“. Мислех мрежата като клюкарник, споделяне на неща, които не са за споделяне. Но видях, че е добре за работата ми.

И като почнах да събирам приятели, по едно време получих покана за приятелство от KonMv. Нямаше снимка, информация, отклоних я.

И Калин Манолов, когото познавам от едно време от „Свободна Европа“, ми писа – Косьо Мишев иска да се сприятели с теб във ФБ, защо не го приемаш? При това положение приех.

След това си промени профила, яви се с истинското си име.

Констатин Мишев е легендарен. Когато прохождах в софийската журналистика (и преди), съветваше седесарските лидери – Филип Димитров като министър-председател – примерно и направи няколко образцови изборни кампании. Блъсковите вестници го нарицаваха Косьо Ми.

Но той ги би на техен терен – със Софиянски, с Петър Стоянов.

Много добър.

Сега е американски пенсионер в Ню Йорк и се забавлява да дразни българската аудитория.

„Докато спите в България… бате Косьо мисли. И какво ми роди гениалната тиква? Страхотен геостратегически план. Вместо Гренландия, Щатите купуват миниатурния български остров Света Анастасия. Част от електората го знае като остров Болшевик 🙂 Край Бургас е.

Така Америка става черноморска държава и не подлежи на ограниченията на Конвенцията от Монтрьо. Ще може да изгради военноморска база и да има кораби в Черно море колкото дълго си иска. България получава солидна сума и много работни места, търговия и прочие,

Цялата руска авантюра с Крим им излиза през носа“.

Цитат от Констатин-Мишевото ФБ, правописът запазен.

При което се превъзбуди електоратът Му и мнозина рекоха – що само остров Болшевик/Света Анастасия, да му продадем цялата държава.

Драснах му, не го познавам лично, но си имаме приказката – каква е разликака между тези, които предлагаха България за за 16-а република и сегашните.

Ми отговори. Това го очаквах, ама не от теб. Но по принцип си прав.

Христо Кирчев, когото харесвам и уважавам – и мисля, че ако Костов(и Елена) не бяха го похарчили заради Добрин Митев като кмет на Варна, Варна и България щяха да бъдат други, ми пише – разликата е в качеството на живот.

Не.

Както мисля – България не се продава. Дали за 16-а република, дали за 51-и щат.

Не се продава.

Разбирам, че г-н Мишев се шегува, писах му в този смисъл, мисля, че разбра.

Има неща, които не са за продан.

Да.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!