Ветко, Маринела Арабаджиеви
На снимката: Ветко и Маринела Арабаджиеви

Маринела Арабаджиева, която заедно със съпруга си Ветко и малкия си син Вълчо е обвинена за участие в престъпна група за укриване на данъци в особено големи размери и пране на пари, излиза от ареста, предава lex.bg.

Заради влошеното ѝ здраве Специализираният наказателен съд промени мярката ѝ за неотклонение на домашен арест.

Арабаджиева не е на свобода от март, когато заедно със съпруга ѝ бяха задържани в дома на Георги Семерджиев в Кабрера де Мар близо до Барселона. Преди това в продължение на почти година властите ги издирваха по цял свят след акцията на МВР и прокуратурата в хотелите „Маринела“ и „Марица“, където бяха открити над 10 млн. лева.

На практика от екстрадирането ѝ от Барселона през май тя е била не в ареста, а в болницата към затвора заради проблеми с кръвното налягане.

Днес спецсъдът прие, че Арабаджиева трябва се върне в дома си в Пловдив. От определението му стана ясно, че е имало дни, в които тя е била с кръвно 70/40, а в други със 190/100.

Заради играещото си кръвно налягане Арабаджиева колабирала и ѝ е прилошавало, а престоят в ареста е опасен за живота ѝ.

Съдът прие, че обоснованото предположение, че тя е извършила престъплението, за което е обвинена, не е разколебано и може да повлияе на свидетели, излизайки от ареста, но пък проблемите ѝ със здравето са изключително сериозни. Затова определи мярка за неотклонение домашен арест.

Определението не е окончателно и от прокуратурата вече обявиха, че ще го протестират.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!