Списъка Путин

Официално „Списъкът Путин” не предвижда санкции за включените в него над 200 души.Но въпреки това вече има потърпевши.Трима души, включени в него са помолени да закрият сметките си в банки в чужбина. Един от руснаците е помолен да отпише сина си от швейцарски колеж и да го върне в Русия. Това съобщи в профила си във Фейсбук бившият премиер на Русия и настоящ лидер на опозиционната партия ПАРНАС Михаил Касянов.

 „Списъкът няма санкции, а той вече започва да работи“, пише Касянов.

 

Стана известно и името на един от засегнатите. Това е Юрий Шефлер, собственик на компанията за производство и търговия с алкохол SPI Group. Той живее извън Русия от 2002 година, след като срещу него са били повдигнати обвинения и е започнало разследване. През 2012 година всички заведени срещу него дела са били прекратени. С едно изключение – марките „Московская“ и „Столичная“ той използвал незаконно. Според данните, Шефлер произвежда тези марки водка в Латвия и ги продава в цяла Европа, съобщава „Руский Монитор“.

„Списъкът Путин“ съдържа 210 имена – на 114 политици и на 96-ма олигарси, богатството на всеки от които възлиза на най-малко 1 милиард долара и за които се смята, че са натрупали богатство или са получили власт заради връзките си с президента Владимир Путин.

Списъкът бе съставен въз основа на закон, приет от Конгреса на САЩ миналата година за наказване на Русия за предполагаемата й намеса в президентските избори през ноември 2016г.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук