Радостин Василев
На снимката: Радостин Василев.

„Стартирах безпрецедентно освобождение на спорта от мафията на всички нива. В ход е вече решаващата фаза и това води до истерия и паника в системата. Измислени жълто-кафяви сайтчета бълват лъжи и целенасочени атаки, мишоци църкат“. Това обяви спортният министър Радостин Василев в публикация в социалните мрежи.

В публикацията си Василев обвинява предишните управляващи от ГЕРБ за „завладени спортни клубове и федерации, превърнати в мини политически централи на ГЕРБ и касички за връщане на пари към определени хора“. Постът на спортния министър във Фейсбук е изпълнен с остри нападки към ГЕРБ и Бойко Борисов, говори за „изчегъртване“ и завършва с видео откъс от филма „Всяка една неделя“ с участието на Ал Пачино.

Ето и текстът на публикацията на Радостин Василев:

„Това, което ми даде кураж да поема Министерството на младежта и спорта преди три месеца и половина, беше убеждението ми, че съм свободен и същевременно отговорен човек. Свободен от предразсъдъците на миналото и отговорен към проблемите на днешния и утрешния ден. Това ми дава право да кажа, че ще положа всички усилия политиката да се прави така, че хората, свързани със спорта в България, да се чувстват уверени и достойни. Аз зная колко важно е днес това за всеки един от нас. Защото народът е силен там, където е силен Законът.

В тази връзка стартирах безпрецедентно освобождение на спорта от мафията на всички нива. В ход е вече решаващата фаза и това води до истерия и паника в системата. Измислени жълто-кафяви сайтчета бълват лъжи и целенасочени атаки, мишоци църкат. Категоричен съм, че какъвто и да било злонамерен медиен натиск, от който прозират интереси далеч от спорта и коректността, не би ме отклонил от пътя да извадя на показ всички безобразия, извършени в системата.

Аз съм сбъднатият кошмар за всички деребеи в спорта!

Колкото по-навътре влизаме, толкова повече се виждат завладени спортни клубове и федерации, превърнати в мини политически централи на ГЕРБ и касички за връщане на пари към определени хора. Феодализирани спортни имоти, от които се облагодетелства обслужващият персонал на падишаха, а в същото време децата – бъдещето на страната, тренират в ужасяващи условия. За повече от десетилетие Борисов и шайката му не построиха нито един стадион. НИТО ЕДИН. Но построиха зали-гробници и пустеещи стадиони по села и паланки. Единствената цел – ГРАБЕЖ.

Спортните обекти у нас са в окаяно състояние с много малки изключения. 12-годишното „царуване” на политическия Франкенщайн доведе българския спорт до състояние на будна кома. С действията и бездействията си Борисов и мозъчният тръст на партията му са основните виновници за батака, в който се намира всичко у нас. Колкото и да не ви харесва, изчегъртването ще продължи. Ако в другите министерства не подхождат като мен, значи не знаят какво наистина желаят хората, които ни избраха.

Вербалните, неподписани изстъпления на преститутките на господарите на грабежа няма да променят волята ми за справедливост, възмездие и промяна. Българският народ беше достатъчно търпелив, но вече поиска по категоричен начин да живее нормално. Сега суверенът иска това, което не получи преди повече от три десетилетия.

Първо – истински реформи и възможности за индивидуално развитие на всички състезатели и треньори.

Второ – всички, които са злоупотребявали с властта, да бъдат наказани.

Трето – ясна идея за това къде сме, накъде искаме да върви спортът в България сега, догодина, след пет, десет години.

Днес трябва да спрем да се лутаме между илюзиите на миналото и предизвикателствата на бъдещето. За мен е неприемливо съдбата на спорта в България да се решава на кръгли маси или чрез телефонни обаждания. Днес съм убеден, повече от всеки друг път, че спортът се нуждае от спешни реформи. През последните години в България има само имитация на реформи, съчетана с корупция и високомерно незачитане на общественото мнение.

През месец април започваме нова видео рубрика, в която ще показваме безобразията. Същевременно ще демонстрираме публично какво правим и предстои да правим.

Открито и пред очите ви“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук