томислав русев
на снимката: Томислав Русев

Спортните журналисти на „Дарик радио“, начело с Томислав Русев, напуснаха сайта Gong.bg, който създадоха преди 12 години. Това обяви самият Русев в ефира на „Дарик“. Николай Александроя, Валентин Грънчаров, Стефан Стоянов, Ивайло Йовчев и Веселин Вълчев вече не са част от екипа на сайта.

Причината за тяхното решение е забелязани „първи признаци на редакционна намеса“, както се изрази самият Русев.

Наскоро собственик на Gong.bg като част от придобиването на Нова телевизия и пакета медии на „Нетинфо“ стана Кирил Домусчиев.

Решението на Русев и компания е в знак на солидарност с техния колега Николай Александров, който вчера официално напусна поста главен редактор на Gong.bg.

Александров е популярен сред спортните запалянковци в България като привърженик на ЦСКА . В последните години е сред тези, които подкрепиха ръководения от Гриша Ганчев „ЦСКА-София“. Една от версиите е, че дългогодишният конфликт по оста Ганчев – Домусчиев вероятно е една от основните причини, довели до намеса на новия собственик и до раздялата на Александров с Gong.bg.

„Редакционният екип на „Дарик радио“ спира всякакво редакционно участие в спортния сайт Gong.bg, така започна Томислав Русев. – Правим го по няколко причини. Първата е абсолютна солидарност с Ники Александров, който напусна спортният сайт Gong.bg. Няма да го карам да каже съответните мотиви, защото има договор за конфиденциалност. Много юристи ще слушат това наше издание, няма да наливаме вода в тяхната мелница.

Ще ви кажем някои неща от кухнята. Основният мотив да спрем да помагаме на граждански договори, както бяхме досега, е че забелязахме първите признаци на редакционна намеса, каквато нашият екип не понася по никакъв начин и не е търпял никога. Можем да влизаме в много подробности, но няма да го направим сега…

След повече от 25 години в ефира се променя дори името на знаковото предаване на Томислав Русев – вече няма да се казва Спортно шоу „Гонг“ – за да не се споменава името на марката и от това да произтекат юридически казуси. Засега то ще се казва „Спортното шоу на Дарик”.

Сайтът Gong.bg беше създаден от екипа на Томислав Русен в началото на 2007 г., след като в края на 2006 г. честотата на спортото радио със същото име беше продадена и там започна да се излъчва чалга.

Снимка: Дарик Радио

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!