Атанас Фурнаджиев

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев също подаде оставка. Решението му идва само ден след като президентът на централата Борислав Михайлов подаде своята такава. До нея се стигна след расистки скандал, разразил се по време на мача България – Англия и поставил страната ни в крайно неблагоприятна светлина.

„Уважаеми приятели и почитатели на футбола,
Направих своя сериозен анализ на създалата се кризисна ситуация и считам, че единствено Конгрес може да се справи с преодоляването. Затова решавам да подам оставка като Вицепрезидент на БФС и призовавам колегите да ме последват. Вярвам, че ще подкрепят свикването на конгрес през месец февруари 2020 г.“

В петък е насрочено заседание на Изпълкома. На него трябва да се вземе решение за насрочването на Конгрес на централата.

На заседанието ще бъде обсъдена оставката на президента Борислав Михайлов. Ако Изпълкомът гласува оставката на бившия вратар, неговият пост трябва да бъде зает от някой от вицепрезидентите.

Тъй като Йордан Лечков е кандидат за кмет на Сливен, той няма право да оглави съюза. На теория съществува и възможност да бъде свикан извънреден конгрес, на който да бъде избрана личност извън Изпълкома. До този вариант може да се стигне, ако на заседанието бъде прието такова решение или ако една трета от футболните клубове го поискат.

На събранието ще бъде изслушан и отчет за свършеното от националния селекционер Красимир Балъков. Според различни източници, ако сам не подаде оставка, бившият халф на Спортинг Лисабон и Щутгарт ще бъде освободен от поста.

Под ръководството на Балъков, който оглави България през пролетта, „лъвовете“ записаха едно равенство и пет поражения (голова разлика 4:18), и без съмнение оценката за неговата работа ще бъде ниска.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!