Заради тази тениска 10-годишното момче за малко е щяло да остане на летището Снимка: Фейсбук
Заради тази тениска 10-годишното момче за малко е щяло да остане на летището Снимка: Фейсбук

10-годишно момче е имало проблеми да се качи на борда на самолет, тъй като било облечено с теника, на която била изобразена змия, предадоха световните информационни агенции.

Стиви Лукас е пътувал от Нова Зеландия до Република Южна Африка, за да посети баба си и дядо си за Коледа. На връщане обаче родителите на детето споделили пред в-к „Дейли мейл“, че от охраната на летището им разяснили, че на борда е забранено да се внасят играчки под формата на змия, както и да се носят дрехи, които имат такава щампа.

Според разпоредбите подобни изображения биха могли да предизвикат безпокойство както у пътниците, така и сред екипажа. Ето защо в крайна сметка момчето свалило и облякло тениската си от вътрешната страна, за да скрие влечугото и да успее да се качи на самолета.

Охраната на летището е упълномощена да действа в случаи, когато прецени, че налице има предмети или изображения, които биха могли да смутят полета, както сред пътниците, така и сред екипажа, е обяснил говорител на летището в Йоханесбург по повод на случката.

Още любопитни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук