Димитър Бербатов

Заявлението на Димитър Бербатов до Търговския регистър да бъде вписан като президент на Българския футболен съюз бе спряно от Софийски градски съд след жалба от страна на настоящето ръководство на централата.

Във вторник вечерта Бербатов и екипът му подадоха документи до Агенцията по вписванията, за да бъдат вписани решенията от проведения от тях конгрес на БФС на 18 март, включително записването на новия президент и Изпълнителен комитет на организацията. Още днес от БФС са обжалвали чрез члена на Изпълкома Емил Костадинов, а от СГС са приели жалбата, тъй като в момента тече съдебно производство във връзка с конгреса на 18 март.

„Налице е висящо преюдициално исково производство по предявени искове за отмяна на всички решения на проведено Общо събрание на сдружението на 18.03.2022, включително тези обуславящи вписването на промяната в заявените обстоятелства (за избор на нов представляващ сдружението и членове на управителния му орган)“, се казва в решението на съда.

Това означава, че поне в близко бъдеще БФС ще продължи да бъде ръководено от президента и Изпълкома, избрани на конгреса през 2018 година, въпреки че техният мандат изтече на 16 февруари тази година, тъй като и двата последващи конгреса – на 12 октомври 2021 и 18 март 2022, са обект на съдебни спорове.

Днешното определение на СГС може да се обжалва пред Софийска апелативен съд в едноседмичен срок.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук