Журналисти си изнасят багажа от съдебната зала в Охрид, след като делото за побоя на Пендиков пак се провали. Снимка: БТА

За пореден път делото за побоя на секретаря на вече заличеното сдружение „Цар Борис Трети“ в Охрид Християн Пендиков беше отложено. Причината този път е стачка на работещите в съдебната администрация в Северна Македония.

В съдебната зала се появи обвиненият Илия Спасески. Адвокатът му дойде до съда, но не влезе в залата с обяснението, че подкрепя стачката на съдебната администрация.

По думите на съдията Боян Мартиноски прокуратурата е внесла обвинение за побоя на Пендиков и срещу още едно лице – Борче Ангелов. Той е разпознат от Пендиков като втория участник в случилото се на 19 януари в Охрид. От записите на охранителните камери, които бяха прегледани на едно от заседанията, се виждат две лица, които нанасят побой на Пендиков.

Обвинението към Борче Ангелов е също за нанасяне на тежка телесна повреда в съучастие, а на следващото заседание ще бъде решено дали двете дела, които се отнасят до побоя, ще бъдат обединени, обясни адвокатът на Пендиков Стефан Камишевски.

Следващото заседание е насрочено за 26 октомври.

Секретарят на сдружение „Цар Борис Трети“ Християн Пендиков стана жертва на побой в Охрид на 19 януари, а ден след това беше транспортиран с правителствения самолет „Фалкон“ за спешно лечение в България.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук