Сергей Станишев
на снимката: Сергей Станишев

Левицата е в добра кондиция, трябва да си постави ясни цели и да предложи алтернатива на ГЕРБ, за да може да управлява следващите четири години. Това заяви бившият лидер на БСП и настоящ президент на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев пред Дарик радио запитан дали левицата е готова да управлява.

„Сега ГЕРБ са тежко отслабени, всичко е в нашите ръце. Да спечелим доверието на 1 100 000 българи, за да управляваме с тежест. Но за да го направим, трябва да разработим алтернативата. Имаме „Визия за България“, но тя е за 20 години напред, а не управленска програма. Трябват ни конкретни предложения, заяви Станишев.

На въпрос добър президент ли е Румен Радев и дали БСП ще го подкрепи, Станишев сподели, че „не вижда причина левицата да не го направи“.

„За много българи той се превърна в носител на промяна и често е по-опозиционен от самата БСП. Следя с тревога медийната кампания срещу него, защото тя идва от медии, близки до левицата. По същия начин избирателите на БСП следят всичко това с недоумение и възмущение. Не разбират мълчанието от страна на БСП. Тези вътрешни войни и взаимният хлад ще отслабят и едната и другата страна, а това не бива да се допуска. Имаме да печелим два важни избора“, напомни Станишев.

Станишев сравнени протестите през 2020-та с тези през 2013 г. По думите му последното народно недоволство е успяло в много по-голяма степен да съхрани своя граждански характер и енергията си и не е позволило да бъде „обяздено“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук