Станислав Тодоров Иван Иванов, КВЕР

Новият председател на КЕВР Станислав Тодоров пое поста от досегашния Иван Иванов. Бяха представени и новите членове на КЕВР.

На официална церемония в сградата на регулатора при предаването на поста досегашният председател на КЕВР доц. Иван Иванов заяви следното.

„Наистина съм впечатлен, че постът на председател на КЕВР се поема от млад и енергичен човек, който във вчерашното си изказване в парламента показа, че е наясно с цялата визия за развитие на енергийната и регулаторната политика на България така, че да се надгради постигнатото и това да бъде в интерес на цялото общество.“

Той го призова да не се поддава на влияния и да работи за благото на Отечеството.

Новият председател на КЕВР Станислав Тодоров заяви, че заседанието на НС е било бурно и напрегнато.

Станислав Тодоров

„Успокоение ми дава това, че през 2015 г., когато г-н Иванов е бил избран за шеф на КЕВР, е имало вълна и буря от коментари. Мога само да се надявам, че както той го направи с категоричната си експертиза и независимост, впоследствие спечелил доверието на всички парламентарни сили, независимо колко пъти се сменя управлението на страната. Не само това, но той остана 2 години след изтичането на мандата си, за да служи в крайна сметка на държавата и всички потребители в едно изключително високо професионално качество. Надявам се, че ще надграждам над направеното до тук, което не е малко“, заяви Тодоров, след като прие поста .

След това доц. Иван Иванов представи на наследника си останалите членове на КЕВР.

Членове на КЕВР

Станислав Тодоров очерта и приоритетите си. Сред тях на първо място е мораториумът, наложен от НС върху решенията на комисията.

„Този мораториум може да отпадне при желание на НС. Ще предоставим всички анализи, за да бъдат уверени за всичко, което следва както по отношение на потребителите, така и на електроразпределителните дружества. Що се касае сектор „Топлоенергетика“ – там мораториумът също замразява цените, там също трябва да се направят анализи и да вземем решение. Третият основен проблем са новите бизнес плановете на ВиК дружествата. Всичките те трябваше да влязат в началото на годината. Всичките ВиК дружества имат инвестиционна програма, имат оперативни разходи, които трябва да формират цената към потребителите. Мораториумът има влияние върху тях и трябва да разгледаме този проблем също приоритетно“, обяви новият председател на КЕВР.

Новият председател на КЕВР каза още, че не очаква драстично поскъпване на ел. енергията.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук