Стършел карикатура
Бюджет на трупчета
Стършел
Гостува неделно на ДЕБАТИ.БГ

Една хипотеза бързо набира привърженици поради своето просто  обяснение на абсолютно всички настъпили напоследък събития. Такова нещо може да сътвори само голям мозък. Мозъкът на Симеон Монев е точно такъв – голям. В основата на хипотезата му лежи чипирането. За това се пише много и непрекъснато и дори в „Стършел” имаше един хубав разказ на тази тема. Но тук не става дума за обикновеното, а за така нареченото от Мони „Селективно чипиране”.  Неговата същност се състои в предположението, че правителството на Борисов е поръчало и доставило милиони ваксини с чип, принуждаващ хората да гласуват за неговата партия. Ето и аргументите.

Не е ли необяснимо, че след всички мерки на служебното правителство срещу хората на ГЕРБ те печелят и двата последни парламентарни избора при преброяване на гласувалите тук, в България. А защо катастрофално губят навън? Защото там не са ваксинирани с тукашната ваксина. Нещо неясно?

Знаят ли хората на президента за това? Не се съмнявайте. Иначе не биха сложили антиваксър за здравен министър. Иначе не биха неглижирали „зелените коридори” за желаещите да си бият инжекцията. Иначе не биха загърбили кампанията за масова ваксинация, а биха давали някакви бонуси като в толкова други страни. И сега гледат да се отърват от тези ваксини, макар че са хвърлени толкова много пари, като ги подаряват наляво и надясно – Бутан, Босна и Херцеговина и така нататък. Правят каквото могат, за да намалят ефекта им, но са пред  свършен факт заради пъкления план.

Съвсем скоро обаче може да се сдобием с най-важното доказателство. Отговорът ще дойде от онова малко хималайско кралство Бутан, на което подарихме от нашите ваксини. Там предстои балотаж за министър-председател между Чандра Бангх и Мулалай Дън. И ако обявят, че победителят е Бойко Борисов, всичко се подрежда. И ще трябва вече да се вземат още по-твърди мерки.

Симеон се смята за демократ и не е много убеден, че трябва да се забрани на ваксинираните да гласуват, защото такова ограничение дори и Путин не го е правил за всички, а само за политическите си противници. Затова предлага много мека мярка. МВР да  привика всички ваксинирани и да ги накара да подпишат декларация, че доброволно се отказват от конституционното си право.

Ако всичко това стане така, както го е предвидил и предлага Монев, то непременно трябва да му се даде възможност да реши проблема, като го направят  следващия вътрешен министър и вицепремиер, въпреки че не е нито милиционер, нито имотен милионер.

автор: Иван Сариев

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!