Стършел
На живо от Бузлуджа

Някакъв депутат /вече бивш/ от Продължаваме промяната, на име Михал Камбарев, дал интервю,че партията му щяла да обсъжда предизборни коалиции с ДБ и БСП.

Стършел
Гостува неделно на ДЕБАТИ.БГ

Хайде, с ДБ – иди-дойди! Двете формации имат нещо общо – проевропейски са, осъж­дат войната на Русия в Украйна и са против  руската енергийна зависимост.

Къде към тях ще се пришие БСП?

Не знае ли политикът Камбарев, този млад продължител на промяната, що за партия е позитанската?

Да си млад не е порок, но да си глупав – няма извинение.

Камбарев да беше си турил една раница на гърба и да се качи на Бузлуджа – да види с очите си как изглеждат нашите български социалисти.

Толкова са български, че веят руски знамена. Носят фанелки с чукове и сърпове и жалят по СССР, на сергии се продават чаши с Ленин, Сталин и Путин. А пък лидерката  Корнелия в словото си нарича Русия „приятелска”.

Руското правителство обяви България за „неприятелска държава” и ни реже по всякакъв начин с енергийните доставки, а за лидерката на БСП това е „приятелско” поведение. Целият свят осъди нападението на Путин над суверенна Украйна, само няколко страни му демонстрираха приятелство – Беларус, Сирия, Еритрея… Наред с тях и Корнелия Нинова.

Ако беше видял събора на Бузлуджа, младият Камбарев може би щеше да размисли дали БСП е подходящ коалиционен партньор. А пък ако беше попитал малко по-стари хора, те щяха да му кажат как БСП е управлявала България след промените –  и за купоните по време на Лукановата зима, и за хиперинфлацията по време на Виденовата… Щеше от патили българи да научи, че БСП е истинската партия на корупцията – от нея тръгнаха мафиотите, групировките, далаверите в банките и в енергетиката.

ГЕРБ дойде после – да доразвие започнатото от червените…

Не е срамно  незнаещите да питат патилите –  ще е полезно не само за въпросния Камбарев, а и за останалите млади и наивни политици от Продължаваме промяната, които размахват старата комунистическа номенклатура Бойко Рашков като знаме на антикорупцията.

Рашков е  знаме и на демократите от ДБ – направо чудно ченге си намериха, за да ни го веят!

Предизборно време е. В което и  Демократична България трябва да каже ясно: вижда ли се  с БСП в един отбор – преди или след избори?

В един отбор с живковисти, милиционери от ДС и явни путинисти.

Десница ли ще бъде или патерица на „Позитано”?

Да каже ДБ, а не да го усуква – както въртят и сучат двамата є лидери – Христо Иванов и Атанас Атанасов, щом им зададат този въпрос.

Ако нашите „колебливи демократи” пак са склонни на  съюз с позитанците, ние, нормалните избиратели с европейска ориентация, много ще си помислим дали да ги подкрепяме.

М. Вешим

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук