Извънредно заседание
Извънредно заседание
Стършел
Гостува неделно на ДЕБАТИ.БГ

В наши дни, за да попадне човек на първите страници на вестниците и влезе в новините, трябва или да прегази някого на пешеходна пътека, или да пребие куче, или да изтърси глупост безподобна.

Е, лидерът на ГЕРБ ги умее тия работи.

Без прегазването и кучето, разбира се, той обича животните и тези, които се учат добре.

Става дума за знаменитата му реплика, че „Премиер си имаме – по-добър от мен няма, колкото и нескромно да звучи. (…) България си има Меси в това отношение, и това съм аз”.

Нещо като Луи ХIV, който малко по-скромно заявил, че „Държавата – това съм аз“.

Сравнението моментално се тръсна на първите страници, досади ни по телевизиите и радиостанциите, напълни фейсбуците и туитърите с коментари, ругатни и хвалебствия. Това си беше и целта – да се разлаят кучетата (да напомним – Той обича кучетата).

Все пак, да напомним, че България вече си има един Меси – селекциониран пак от г-н Борисов, който през вече далечната 2016-а година ни уведоми, че „Ахмед Доган прави това, което прави Меси в „Барселона“ с българските политици. Или, казано на махленски език, просто ги меша. Просто ги финтира непрекъснато и ги оставя в положение да не знаят какво да правят“.

Ами – сигурно е така. Само че двама Меси ни идват вече малко множко. Да си се разберат помежду си кой е оригиналът и кой – ментето!

Но да забравим близкото минало – ние далечното вече сме го забравили, така че няма да има някакъв проблем. Проблемът е, че историческото тазгодишно Борисово изказване спонтанно бе почти подето и от телевизионните лица на партията.

Мечтаещият някога да вкара бъдещия си лидер в затвора, г-н Тома Биков, направо легна на килимчето с: „Като имаме Меси в отбора, би било глупаво да го държим на резервната скамейка“.

А ексминистърът Владислав Горанов дни преди Никулден направо изби рибата с „Ние премиер си имаме и той се казва Бойко Борисов. Когато имаш Меси в отбора си, няма нужда да търсиш Анхел ди Мария“…

Бедни професор Габровски, що ти трябваше беля – сега освен дерта да съставяш правителство, ще трябва да обикаляш магазините, за да купуваш риза на Владислав Горанов. И да си сменяш името на пощеската кутия – поне до изтичането на проучвателния мандат.

А към мандатоносителните депутати – една препоръка:

– Момчета, друг път като полазвате пред началството на четири върху килимчето, слагайте си наколенки – хем по-малко болят коленете, хем за пред хората по-естествено изглежда!

Пробвано е цели 45 години през миналия век – работи!

Румен БЕЛЧЕВ

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук