Стършел
Парламентарен абонаментен контрол
Стършел
Гостува неделно на ДЕБАТИ.БГ

Живеем си като в тъпо риалити – хем е тъпо, хем не е смешно. Имаме си и хора, на които плащаме за това, да не ни е смешно, а тъпо!

Едни такива взеха, та избраха за председател на Комисията за българите в чужбина г-н Костадин Костадинов. Предполага се – защото е доказан професионален патриот, минал през всички партии на професионалните патриоти. И някои други, за които патриотизмът е просто хоби, колкото да продадат някой и друг български паспорт.

Е, радвайте се, чужбински българи – най-после и на вашата улица изгря слънце!

Ако проследим програмните речи на лидера на „Възраждане“ през годините, можем със сигурност да предположим какви ще са първите стъпки на г-н Костадинов към обединяването на аморфната маса на българите в чужбина и превръщането й от евроатлантическа тълпа в стегната патриотична армия.

Като за начало ще се състави електронен регистър на ваксинираните срещу ковид и всички притежатели на зелен сертификат, които са имали неблагоразумието да си го запазят, вместо да го накъсат на хиляди зелени парченца, ще бъдат обявени за национални предатели.

Сред останалите ще бъде направено допитване и всички, които не харесват г-н Костадинов, също ще бъдат обявени за национални предатели.

Към националните предатели ще се подходи демократично и хуманно – ще им се предложи да си изберат дали да копаят тунела под Шипка, или да строят АЕЦ „Белене“.

За по-леките случаи е предвиден тунелът под Петрохан. За целта, разбира се, трябва да се приберат в родината, копаенето на тунели из Европата не се брои и също е форма на национално предателство.

Отказалите да се върнат в България, за да изкупят предателството си, ще бъдат подлагани на тричане пред сградата на Европейския парламент – г-н Костадинов съвсем професионално и достъпно ни е обяснил как става това – вземат се два кола и въже, връзваме предателя през кръста, усукваме въжето и го пускаме да се върти.

На любопитните европейци ще обясним, че става дума за стар български народен обичай, пречистващ от зли сили и помисли.

Разбира се, и без референдум няма да се мине – остатъците от задграничния суверен трябва да имат усещането, че и от тях нещо зависи. Затова ще се проведат не един, а цели два – първият – за въвеждането в Европа на лева като алтернативна на еврото валута и вторият – за излизане на Европейския съюз от България.

След като приключат с българите в чужбина, г-н Костадинов и партията му ще се върнат към основната си цел – преосноваване на държавата и усилен труд за увеличаване на населението на страната – предвижда се в резултат на тоя труд след десет години да сме станали цели десет милиона (колкото ни препоръча преди години и самият вожд и учител Георги Димитров)!

Ако все още не вярвате, че с Костя всичко е възможно, върнете се в началото и прочетете отново идеите на г-н Костадинов за възраждането на майка България.

Жална ни майка!

Румен БЕЛЧЕВ

Още новини от деня – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук