„Призовавам българските граждани да бъдат активни и да упражнят правото си на глас. Изборите са механизмът, който реално ни дава възможност да участваме във вземането на решения. Трябва да бъдем активни, отговорни и съзнателни. Възползвайки се от правото си на избор ние утвърждаваме нашата демокрация.“

С тези думи служебният премиер Стефан Янев откри днешното заседание на правителството. Янев бе категоричен, че твърденията за манипулация на вота са само спекулации, чиято цел е да дискредитират изборите в предварителен порядък.

„Основната цел на тези внушения е да бъдат демотивирани българските граждани. Това е недопустимо и осъдително“, заяви той.

„Уверявам ви, че сме взели всички мерки, така че да се гарантира свободата и честността на вота. Гражданите ще могат да гласуват свободно, спокойно и без притеснения“, увери Стефан Янев.

По думите му очакванията към политическите партии са да генерират идеи, да разработват управленски политики, а не да се занимават с активни мероприятия.

„Това не е от полза за никого. Българската политика се нуждае от възраждане. Затова призовавам българските граждани да отидат и да гласуват в неделя“, каза още Янев и акцентира върху съставяне на стабилно правителство след изборите и реформа на съдебната система.

Припомняме, че днес, на редовното си заседание, Министерският съвет ще одобри допълнителни разходи за 2021 г. за финансово осигуряване на дейности по Национална програма „Отново заедно“.

Очаква се кабинетът да одобри и допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2021 г. за изплащане на допълнително възнаграждение за постигнати резултати от труда на директорите на общинските детски градини, училища, центрове за подкрепа за личностно развитие и центрове за специална образователна подкрепа.

Министрите ще решат и за допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2021 г. за възстановяване на транспортните разходи или на разходите за наем на педагогическите специалисти в институциите в системата на предучилищното и училищното образование, и за финансиране на обхванатите в задължителното предучилищно образование деца, навършили 4-годишна възраст.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук