На снимката: Стефан Янев

Проектобюджетът за 2022 г. е готов като базисен план, по който парламентът да дебатира. Това заяви служебният министър Стефан Янев в ефира на БНТ.

„Версията на основния финансов документ на държавата за следващата година дава основните насоки – подпомагане на бизнеса и неговото развитие, и запазване на функционалността на социалната система“.

Служебният премиер заяви още, че правителството подготвя промени в Закона за обществените поръчки, свързани с „ин хаус“ процедурите. Измененията ще бъдат предложени на 47-ото Народно събрание. По думите му казусът с възложените поръчки за строежа на отсечките на АМ „Хемус“, които все още нямат разрешителни, е не само законен, но и морален.

Янев подчерта, че редовният кабинет ще има свободата да оформи бюджета така, че да може чрез него да изпълнява своите политики и приоритети. В момента първата политическа сила „Продължаваме промяната“ на Кирил Петков и Асен Василев води интензивни разговори с „Демократична България“, БСП и „Има такъв народ“ по управленските приоритети на редовен кабинет. Очаква се идната седмица да бъде конституиран и новият 47-и парламент.

Стефан Янев коментира още, че би обмислил покана за министър в новото правителство, ако я получи. Засега нямало оферта. Янев посочи и условие – че е съгласен с политиките, които се предлагат.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук