училище

Правителството одобри 93 163 066 лева за купуване на познавателни книжки, учебници, електронно четими учебници, учебни комплекти и учебни помагала за децата и за учениците от първи до 12-и клас в общинските детски градини и в училищата за 2024 година, съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

За първи път безплатни учебници се осигуряват и за учениците от осми до 12-и клас. Досега такива учебници получаваха учениците от първи до седми клас. Така за следващата учебна година безплатни учебници и учебни комплекти по общообразователните учебни предмети ще получат всички ученици от първи до 12-и клас.

Ще бъдат отпуснати средства и за брайлиране на учебници за учениците с нарушено зрение от първи до 12-и клас, както и за купуване на учебни комплекти по специалните предмети за учениците с увреден слух.

Средствата ще бъдат разпределени въз основа на броя на децата и учениците, подаден от Националната електронна информационна система за предучилищното и училищното образование към февруари 2024 г.

Както БТА писа през декември миналата година, правителството одобри 79 131 905 лв. за осигуряване на безплатни учебници и учебни комплекти по общообразователните учебни предмети за всички ученици от осми до 12-и клас.

Те ще получават безвъзмездно и достъп до електронно четимите учебници.

Ще бъдат осигурени и средства за учебници, учебни комплекти и за достъп до електронно четими учебници по учебните предмети: майчин език, религия и хореография за всички ученици от първи до 12-и клас, които изучават тези предмети, съобщи тогава пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук