Лошото време не попречи на любителите на планината да прекарат последния от поредицата почивни дни на Витоша. На станцията на Симеоновския лифт не липсваха скиори, сноуборд и планинари. Те слагаха маски преди да влизат в залата, където се купуват билети. Опашка няма и хората влизат съвсем спокойно, съобщава БГНЕС. Повечето бяха дошли с децата си.

Георги например казва, че идват около 3-4 пъти в годината. Сега той и семейството му избират да дойдат, защото днес намерили време за това. Мъжът не скри, че пандемичната обстановка ги притеснява, но смятат, че сред природата шансът е по-малък да се заразят. 4-годишният Александър всъщност е главната причина да дойдат и, разбира се, носят с тях шейна.

Тук с цялото си семейство е и Борислав. И той каза, че идват в годината 3-4 пъти. Мъжът също носеше шейна за момчето си. Разказа, че в днешния ден са предвидили да останат около 2-3 часа на Витоша.

Със ски и със сина си за ръка към лифта срещаме още един Георги. Той каза, че е ски учител и почти всеки ден е на Витоша, често посещава други родни курорти. Вчера били в Боровец. Днес времето не го спира.

„Това ми е работата, почти всеки ден ходя в планината, така че ми е добре. Аз съм инструктор по ски, катерене, т.н., така че по-нормално от това няма за мен”, каза той. Калин, който вече е на 5 годинки пък съвсем без да се замисля каза, че обича да кара ски и че не е трудно да се научиш.

Заради въведените противоепидемични мерки  през почивните дни до природен парк „Витоша“ остава в сила режима за качване с лични превозни средства до 11.00 ч. и след 14 ч.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук