Актрисата от филми за възрастни Сторми Даниелс уреди дело за 450 000 долара срещу град Охайо заради ареста си в стриптийз клуб.

Даниелс заведе федерален иск за клевета през януари, като твърди, че взета на прицел от шестима от полицейските служители в града заради твърденията й, че е имала афера с Доналд Тръмп.

40-годишната Сторми е била арестувана по подозрение, че неправомерно докосва офицер под прикритие след представление в Джентълменския клуб на Сирените през юли 2018 г., само за да види обвинението срещу нея да отпадне часове по-късно.

Сторми, чието истинско име е Стефани Клифърд, твърди, че нейният арест е бил „политически мотивиран“, тъй като полицаите били регистрирани членове на Републиканската партия на Тръмп и те си отмъщават, като я арестуват по време на нейното изпълнение.

Нейният адвокат Кларк Брустър каза, че можело да има споразумение за „много повече“ от 450 000 долара, но че „признали, че това е числото, което ще донесе справедливост, и ще получи внимание и се съгласили с това“.

Първоначално Сторми поиска обезщетение от 2 милиона долара.

Даниелс описа, че е правила секс с Тръмп преди да стане президент и че е получила пари, за да мълчи, чрез бившия адвокат на Тръмп Майкъл Коен.

Сторми Даниелс и Майкъл Коен.

Коен се призна за виновен миналата година за извършване на плащания в размер на 130 000 долара на Сторми и 150 000 долара за модела на „Плейбой“ Карън Макдугал малко преди президентските избори през 2016 г. в опит да купи мълчанието им.

Тръмп винаги е отричал предполагаемите срещи преди повече от десетилетие с двете „горещи“ дами.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!