училище коронавирус

Студенти от различни професионални направления на Великотърновския университет “Св. Св. Кирил и Методий” заемат мястото на учителите там, които са болни от COVID-19.

Ангел Янчев, който е директор на СУ „Вела Благоева“ посочи, че в момента двама третокурсници от специалност „Педагогика“ укрепват учителския колектив в училището.

23-годишният Преслав Николаев учи „Педагогика на физическото възпитание” във Великотърновския университет. От 17 години е активен спортист – тренирал е карате, баскетбол и фитнес. Преподава на петокласници и на ученици от 9 до 12 клас.

“С удоволствие бих заел тази позиция като учител за постоянно, за по-дълго време, бих направил една кариера като учител след като изживях тази емоция, която изживявам в момента. Мисля, че определено това бъдещето за мен “, каза Преслав Николаев.

Мария Банова, учи “Начална училищна педагогика с чужд език- английски” сподели, че е избрала точно това за бъдещата си провесия. „Така че ще се радвам, ако след години стана учител“, не скри тя.

Младите хора са удовлетворени, че могат да помагат, докато същевременно прилагат на практика учените от тях професии.

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук