Anthony Bourdain
Антъни Бурдейн

Талантливият разказвач на истории и кулинар Антъни Бурдейн е намерен мъртъв на 61-годишна възраст. От Си Ен Ен, където той работеше, потвърдиха смъртта му и споделиха, че се е самоубил.

„С огромна тъга потвърждаваме смъртта на нашия приятел и колега Антъни Бурдейн -, заявиха от медията в изявление – Неговата любов към приключенията, новите приятелства, хубавата храна и питиета, както и интересните му истории от цял свят, го направиха неповторим разказвач. Талантът му никога не спря да ни изумява и той ще ни липсва много. Нашите мисли и молитви са сега с неговата дъщеря и неговото семейство в този така труден за тях момент”, пише още в изявлението.

Бурдейн е бил във Франция, за да работи по предстоящите епизоди на предаването си. Неговият близък приятел Ерик Риперт го е намерил в безсъзнание в хотелската му стая.

Бурдейн беше майстор на всичко, с което се захванеше. Първо в кухнята, от където започна и след това в медиите. Чрез телевизионните си предавания и книгите си той показваше човешката душевност и помагаше на аудиторията да мисли по различен начин за храната, пътуването и за собственото си съществуване. През професионалният си път той успя да получи множество награди.

През 2013 г. му бе връчена наградата „Пибоди“ за предаването му „Parts unknown“ за „погледа отвъд нашите представи и светът в чиниите ни“. Когато той приема тази награда, описва чувството, което изпитва по време на работа.

„Задаваме си много прости въпроси: Какво ни прави щастливи? Какво искаме да ядем? Какво обичаме да готвим? Където и да отидем по света, ние си задаваме тези въпроси – казва той – понякога достигаме до наистина удивителни отговори“.

Българската аудитория познава Антъни Бурдейн от предаването му „Антъни Бордейн: Без Задръжки“ и книгата му „Поверително от кухнята“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук