таксита протест

За втори пореден ден таксиметровите шофьори излизат на протест в центъра на София. Причината е, че вчера не са успели да представят исканията си, заради смесването им с протеста на недоволните от новите ограничителни мерки, който се проведе по същото време пред Министерския съвет.

Предвижда се такситата да тръгнат от три различни точки в периферията на столицата и да се съберат отново на площад „Батенберг“.

Сред исканията на таксиметровите шофьори е да бъдат приравнени към обществения транспорт,както и държавата да обезопаси колите „паник бутони“.

Вчера те се включиха в общия протест с автобусните превозвачи в знак на несъгласие с приетото от депутатите вето на президента Румен Радев, с което не се допуска инкриминиране на нелегалния превоз.

Автобусните и таксиметровите превозвачи настояват незаконният превоз да бъде криминализиран и да бъдат предприети отхвърлените текстове, и уверяват, че това по никакъв начин няма да засегне споделеното пътуване, от което никой не трябва да печели, а опитът за правенето на внушения в тази посока са с цел манипулация на общественото мнение.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!