Колони от автомобили по границите ни
Колони от автомобили по границите ни Снимка: БТА

На границите с Турция, Гърция, Сърбия и Румъния има интензивен трафик, съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“.

На границата със Сърбия трафикът е интензивен на вход за леки автомобили на Граничен контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Калотина“. Граничните проверки на пункта се извършват на осем работни места за влизащи леки коли, което е пълният капацитет на пункта.

На пункта тече модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни, временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване. Като алтернатива от гранична полиция съветват да се ползват ГКПП „Брегово“, ГКПП „Връшка чука“, ГКПП „Стрезимировци“, ГКПП „Олтоманци“.

На границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП „Кардам“, и ГКПП „Видин“ на изход за товарни автомобили и за леки автомобили на всички пунктове на вход.

До 18 август Национална компания „Пътна инфраструктура“ на Румъния ще извършва дейности по поддръжка на пътните платна на трасетата за товарни автомобили на ГКПП „Гюргево“, влизащи в Румъния. Движението на товарни автомобили на ГКПП „Русе“ при излизане от България ще се осъществява на старите трасета. Тази временна организация, предвид по-малкия брой трасета за преминаване, ще доведе до известно увеличение на времето за изчакване за излизане от България и влизане в Румъния.

На границата с Гърция трафикът е интензивен за леки автомобили на вход и изход на всички ГКПП.

От гранична полиция препоръчват да се използват за преминаване освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, и останалите пунктове на българо-гръцката граница – ГКПП „Илинден“, ГКПП „Златоград“, ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“.

На границата с Турция трафикът е интензивен на всички пунктове.

Няма интензивен трафик на границата с Република Северна Македония, съобщава БТА.

Още новини от деня – четете тук

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук