Членовете на Якудза често отрязват част от един от своите пръсти като изкупление за извършено от тях прегрешение. На снимките се вижда как Шигехару, облечен в карирана риза и носещ бейзболна шапка, разпуска със свои приятели.

В текста под тях се казва „Чичо, ти си моят идол. Когато порасна, ще изглеждам като теб?”

Снимките са споделени над 10 000 пъти и привличат вниманието на японската полиция, която моли тайландските власти да съдействат.

„След арестуването му заподозреният признава, че е бил лидер на подчинената на Якудза групировка Кодокай”, потвърждват от  тайландската полиция.

Якудза се появява в хаоса след Втората световна война в Япония, превръщайки се в организация с мулимилиардни доходи, занимаваща се с всичко от – хазарт, през наркотици и проституция, до лихварство, рекети срещу осигуряване на защита и чиновнически престъпления. (Повече з Якудза може да прочетете ТУК)

За разлика от италианската мафия или китайските триади, Якудза не е незаконна и всяка отделна групировка си има собствена централа, която е известна на полицията.

Татуировки

Шигехару Ширай е обвинен за това, че е застрелял боса на конкурентна фракция, като за това убийство са заловени седем души от Кодокай, които са осъдени на между 12 и 17 години затвор.

„Заподозреният не е признал за убийството, но е признал, че жертвата го е тормозела”, допълват от полиция.

Според властите, когато се мести в Тайланд, заподозреният живее в хотели и в домовете на приятели, за да избегне проследяване от полицията. След това той свършва парите и живее по паркове.

Мафиотът не привличал внимание, докато пребивавал в Тайланд, като получавал пари два или три пъти годишно от мъж, който идвал от Япония, казват от полицията.

Без паспорт или виза, той официално е бил арестуван заради това, че е влязъл незаконно в Тайланд и ще бъде екстрадиран и съден в Япония.

Свързан статии:

13 зловещи факта за Якудза – най-голямата мафия в света

Това са 10-те най-могъщи и брутални мафии в света (СНИМКИ)

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!