ИТН и ДПС действат заедно и си подават топката. Действията им недвусмислено говорят за създадени отдавна трайни отношения, които са на практика постигната предварително консолидация. Това коментира депутатът от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Татяна Дончева в кулоарите на парламента. 

„При гласуването на състава на парламентарните комисии ДПС получиха най-ресурсните комисии – икономическата комисия например. Аз нямам друго обяснениe за това“, каза Дончева.

Според нея тепърва предстои да тълкуваме дали не сме изправени пред подмяна, а не промяна. Дончева коментира и вчерашното появяване на главния прокурор в Народното събрание.

„Ако питате мен, защо Гешев трябваше да бъде викан в три парламентарни комисии едновременно, имате ли разумен отговор? Кой всъщност повика вчера Иван Гешев в правна комисия? Колегата Хаджигенов извика Гешев в своята комисия, не в правна“, категорична беше Татяна Дончева.

Татяна Дончева отправи още критики към „Има такъв народ“:

„Аз си спомням как в миналия парламент Изборният кодекс беше приет със скоростта на светлината за три дни, а сега им трябвали три седмици на „Има такъв народ“ за да приемат актуализацията на бюджета. Актуализацията на бюджета е точно три странички!“.

Припомняме, че това не е първият случай за съмнение за координирани действия между формацията на Слави Трифонов и ДПС. Подобен пример беше атаката за двойното гражданство на служебния министър на икономиката Кирил Петков.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!