Тайсън Фюри

Действащият световен шампион по бокс Тайсън Фюри и братовчед му Хюи Фюри могат да получат осемгодишни наказания за нарушаване на допинга правилата, съобщи The Guardian.

Британската антидопингова агенция стартира второ разследване за заради двата провалени допинг теста. През 2015 г. анализите на двамата дадоха положителен резултат за забранения стероид нандролон. Тогава Фюри твърдеше, че това е станало в резултат на употреба на месо от дива свиня.

Вчера стана ясно, че са били предложени пари на фермер, който да осигури алиби за положителната допинг проба през 2015. Тайсън и Хюи се оправдаха с това, че са яли заразено месо, цитирайки фермер на име Мартин Кеърфут, който твърдял, че им осигурил продукта. Кеърфут е отказал да осигури на тим Фюри месото, настоявайки, че са му били предложени 25 000 долара, за да измисли историята в опит да подпомогне техния случай.След дълга битка с Антидопинговата агенция на Великобритания, Фюри и Хюи получиха двегодишни забрани и подновиха кариерите си през декември 2017. 31-годишният Фюри проведе 31 боя в кариерата си, записвайки 30 победи, 21 от тях с нокаут. На 22 февруари британецът нокаутира американеца Дионтей Уайлдър и завоюва пояса на WBC.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!