Владислав Панев
На снимката: Владислав Панев.

Коалиционният съвет ще обсъди новата политическа обстановка и как правителството да продължи да функционира, след като „Има такъв народ“ оттегля министрите си. Това съобщи Владислав Панев от „Демократична България“ на влизане в Министерски съвет.

„Очаква се да обсъдим как правителството може не просто да съществува, а да функционира и да осъществява нужните за страната реформи“, обясни народният представител.

Информацията за провеждане на коалиционен съвет идва от БСП и „Демократична България“.

От пресцентъра на МС твърдят, че няма да има коалиционен съвет, съобщава БНР и допълва, че е сигурно, че ИТН няма да присъстват. Единствено Панев се появи пред медиите на влизане в Министерски съвет. Предполага се, че останалите участници са влезли през страничните входове, казва още общественото радио.

„В последните седмици набрахме инерция в тази посока. Не е само бюджетът, днес в комисия например гласувахме на първо четене промените в Закона за енергетиката с подкрепата на ИТН. Това са важни реформи. Бих подчертал и фотоволтаиците за собствено ползване, и употребата на индустриалния коноп. Има редица проекти, по които работим цялата коалиция заедно“, каза Панев и благодари на колегите си депутати от „Има такъв народ“ за това, че по тези въпроси са се държали като част от единна коалиция.

„Надявам се, че заедно с някои от тях ще продължим да работим“, допълни той. Припомняме, че след като лидерът на ИТН Слави Трифонов обяви, че оттегля министрите си от кабинета, министър-председателят Петков каза, че ще работи за кабинет на малцинството. Петков каза още, че се надява 12 депутати от ИТН все пак да подкрепят правителството и да продължат да гласуват с коалицията. Какво се случи днес? Разберете ТУК и ТУК.

„За мен има смисъл от път назад за тях, ако това ще допринесе за успеха на България“, каза още Панев. По-рано днес и съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов призова ИТН да се върнат на масата на разговорите.

Панев посочи още, че е рано да се води разговорът дали „Демократична България“ ще има претенции към постовете, които ИТН ще освободят.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук