Теодор Ушев
На снимката: Теодор Ушев

Убиваме най-добрите си деца от корупция, безпричинна жестокост и арогантност. Постоянно се случва нещо, от което се възмущаваме, и няколко месеца по-късно то се повтаря. На нас не ни трябва война – ние се избиваме сами помежду си. Това заяви в ефира на бТВ световноизвестният аниматор и режисьор Теодор Ушев, след като вчера пристигна в България.

Той заяви, че България отвън му изглежда като „лодка от тъга, нещастие и горест, която плува в море от безнаказана жестокост и несправедливост“.

Аниматорът, който неведнъж е изразявал своето негативно мнение по отношение на влиянието на Русия в България, беше попитан по актуалната тема с изгонването на руските дипломати от България.

Той заяви, че според него всички беди в нашата страна през последните 75 години без съмнение идват от Русия и от руския обществено-политически модел.

„Най-лошото е, че накъдето и да се обърнеш, независимо дали става дума за изкуство, за субсидии… навсякъде цари шуробаджащина точно по руски модел“.

Той призна, че обича България и многобройните умни и работещи хора в нея, но те „биват смачкавани всеки ден от неграмотните и простите, които винаги успяват да изплуват на повърхността“, независимо от партийната им принадлежност.

След като водещата направи паралел между българите и неговата героиня Сляпата Вайша, която с едното си око гледа в бъдещето, а с другото – в миналото, Ушев уточни, че българите гледат много повече в миналото. По същия начин по темата за Северна Македония той заяви, че няма как да се върви напред, ако постоянно се гледа назад.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук