Тереза Мей
на снимката: Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей

Тереза Мей и кабинетът й търсят начини за ново гласуване по споразумението й за Брекзит в Камарата на общините в опит за четвърти пореден път да спечели подкрепата на депутатите, съобщава Би Би Си.

Британските законодатели вече заявиха, че Великобритания ще има нужда от „алтернативен път напред“, след като сделката за развода с Брюксел беше отхвърлена с 58 гласа разлика – 344 гласа „против“ и 286 гласа „за“, при вота в петък.

Сега депутатите от всички партии ще тестват подкрепата за други варианти по време на втори кръг от „явно гласуване“ в понеделник.

Правителствени източници не отхвърлиха идеята за вот по най-популярния алтернативен план и сделката на премиера за Брекзит.

Лидерът на лейбъристите Джереми Корбин призова Тереза Mей да внесе промени в споразумението с ЕС или да подаде незабавно оставка, докато северноирландската Демократична юнионистка партия – на чиято подкрепа всъщност разчита правителството на малцинството на консерваторите, също продължава да се противопоставя на споразумението.

От „Даунинг стрийт“ 10 обаче заявиха, че ще продължават да търсят подкрепа в Камарата на общините за одобрението на сделката по развода между Лондон и Брюксел.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!