Христо Терзийски и Младен Маринов
На снимката: Христо Терзийски и Младен Маринов

Бившите вътрешни министри и сегашни депутати от ГЕРБ Младен Маринов и Христо Терзийски коментираха казуса със съобщението на МВР, от което става ясно, че вътрешното министерство обжалва решение на прокуратурата, с което тя отказва да разследва висши служители на ГДНП в участие в престъпна група.

“От бивши колеги и мои познати разбрах, че Министерството на вътрешните работи е публикувало съобщение, което касае най-вероятно проверки, извършени от ГД „Вътрешна сигурност“. Виждам, че става дума за бивш ръководен служител на ГД „Национална полиция“. Искам да заявя, че не ми е известно срещу мен да е започнала проверка, не съм викан, за да бъдат правени с мен проверки, да бъдат сваляни обяснения. Това съобщение на МВР е в продължаване и разпалване на започналата война между МВР и Прокуратурата. Такива битки могат да са в полза само на бандитите”, посочи пред журналистите Христо Терзийски.

Коментар направи и Младен Маринов.

„Министърът на вътрешните работи не разпорежда подслушване. Министърът на вътрешните работи, знаете дирекция „Вътрешна сигурност“ му е подчинена пряко. Получава сигнали и ги разпределя по компетентност за работа, което съм правил аз през цялото време. Всички сигнали, които са получавани, са насочвани към компетентните директори да ги работят“, каза той.

МВР е разследвало ръководители в Националната полиция като организирана престъпна група. В съобщението на вътрешното ведомство се посочва, че специализираната прокуратура е отказала да образува досъдебно производство в началото на тази година.

Твърди се още, че един от разследваните е настоящ депутат. А самото разследване било започнало през 2018 година и продължило до 2020-а и дори били прилагани специални разузнавателни средства.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук