Tesla Cybertruck

Американската компания „Тесла”, специализирана в производството на електрически автомобили, представи своя нов продукт – пикап Cybertruck с товароносимост 1,5 тона и цена над 40 хиляди долара.

„Не прилича на никой друг“, заяви основателят на компанията Илон Мъск, представяйки машината с футуристичен дизайн.

Според него новият пикап ще бъде сходен по функционалност с популярния бензинов модел Ford F-150. Според Мъск, новият камион е буквално непробиваем – за производството на вратите му се използва същата сплав, каквато и при създаването на космическите ракети SpaceX.

Капацитетът на Cybertrack е повече от 1,5 тона, той може да тегли ремарке с тегло до 6,4 тона. При различни нива на зареждане, вградената батерия ще издържи съответно 400, 500 и 800 километра. Зареждането може да се извърши от електрическата мрежа с напрежение 110/220 волта.

Най-евтиният модел на Cybertrack ще се продава за 39990 долара. Мъск беше категоричен, че камионът, използвайки електричество, което е по-евтино от другите горива, ще намали разходите за експлоатация от средно 780 долара на месец за традиционните бензинови модели до около 570 долара на месец.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!