На снимката: Стефан Послийски /източник: http://podtepeto.com/

Областният лидер на ВМРО – Пловдив Стефан Послийски е сред арестуваните при днешната акция за корупционни престъпления в Басейнова дирекция (БД), съобщава БНР. Това е поредният арест на представител на партията на Красимир Каракачанов във връзка с корупция и нов удар по управляващата коалиция. ВМРО преглътна ареста на техния представител и бивш екоминистър Нено Димов заради водната криза в Перник и директорката на „Басейнова дирекция“ – Пловдив, но още не е известно дали и как ще реагира на задържането на своя регионален лидер. Арестът на министър Димов бе окачествен от лидера на партията и военен министър Красимир Каракачанов като „показно убийство на една политическа кариера“.

Послийски, който е и общински съветник, притежава консултантска фирма като част от проектите, по които е работил, са по линия на екологията и взаимодействието с БД.

От полицията нито потвърдиха, нито отрекоха за ареста му като уточниха, че информация за акцията ще бъде давана само от Спецпрокуратурата, която ще оповести резултатите от акцията в понеделник по обяд. Стефан Послийски не отговаря на телефона си.

При акцията на спецпрокуратурата, КПКОНПИ и полицията бяха задържани петима служители на Басейнова дирекция, а тази сутрин пуснатата под парична гаранция директорка Цветелина Кънева е откарана в Спецпрокуратурата в София. Разследването срещу тях е за организирана престъпна група.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!