Вчера след като бурята „Денис” връхлетя Великобритания със силни ветрове и проливни дъждове, застрашаващи населението с хаос по пътищата и наводнения, Британската армия беше включена в спасителните операции.

Министерството на отбраната (МО) разположи войски в Западен Йоркшир, Северна Англия, който беше тежко пострадал от наводненията, причинени от предишната буря „Кира”. От Агенцията за защита на околната среда обаче съобщават, че се очаква наводненията този път да бъдат дори по-сериозни.

„Нашите въоръжени сили са готови да подкрепят местните власти и общности винаги, когато имат нужда от това“, заяви министърът на отбраната Бен Уолъс.

British Airways и easyJet потвърдиха, че са отложили полети, а две тела са били изхвърлени от морето край южното крайбрежие на Англия в събота по време на бурята.

Издадени са осем предупреждения за опасни метеорологични условия в цялата страна, а като „основните тревожни зони“ са определени северна и югозападна Англия и Уелс и югоизточните райони от страната в неделя.

Очаква се силата на бурята да намалее привечер, но и в понеделник тя ще продължава да създава проблеми, прогнозират метеоролозите.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук