Легендата на алпийските ски Линдзи Вон претърпя тежко падане по време на супергигантския слалом от Световното първенство по ски-алпийски дисциплини, което започна днес в Оре, Швеция.

Линдзи Вон
Линдзи Вон

Американката, която е преследвана от контузии в последните години, обяви, че Супер-Г и спускането в Оре ще бъдат последните две състезания в професионалната ѝ кариера. Вон бе пределно мотивирана да постигне силен резултат в днешното състезание, но допусна грешка и мина през една врата, след което се заби в предпазната мрежа.

Все пак, няколко минути след падането, американката се изправи и нямаше нужда от помощ, за да напусне пистата. Все още не е ясно дали днешният инцидент ще попречи на Вон да участва в спускането при жените, което ще се проведе в неделя.

Линдзи Вон, фенове

Поради проблемите с контузии Вон не успяваше в последно време да достигне максималните си способности и наскоро обяви, че смята за неразумно да продължава да напряга тялото си въпреки голямото си желание да постигне още 5 победи за Световната купа и да надмине рекорда на знаменития швед Ингемар Стенмарк, който се оттегли от ските с впечатляващите 86 победи в кариерата си, постигнати само в слалома и гигантския слалом. Вон има 82 победи и е недостижима на върха сред дамите.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!