Далеч не е задължително да си измежду най-големите звезди, за да си секссимвол. Парадоксално обаче, често когато някой бъде признат за секссимвол, той става и звезда.

Тиа Карере няма особено големи роли в Холивуд, но пък присъствието й на екрана винаги е било забелязвано и има защо.

Красавицата със смесена кръв бе една от екзотичните струйки свежест в Мека-та на киното през 90-те години на миналия век. Макар и големите продукции с нейно участие да не са много, големите ценители на женската красота, които й се възхищаваха и точеха лиги по прелестите й, са цяла армия.

Алтиа Раи Джанайро, приела впоследствие творческия псевдоним Тиа Карере, е родена на Хаваи през 1967 година в семейство на майка компютърен супервайзър и баща банкер. Самата Тиа казва за себе си, че е от смесен китайско-филипинско-испански произход.

Музикалната й кариера на певица започнала преди филмовата, но именно втората я направи звезда. Тя изпълнява ролята на Касандра Уонг в „Светът на Уейн“ и „Светът на Уейн 2“.

Карере играе и главната роля на Сидни Фокс в сериала „Търсач на реликви“ (1999 – 2002). Също така озвучава Нани в анимационната поредица „Лило и Стич“ и Кралицата на Марс в сериала „Дък Доджърс“.

На българските почитатели на киното Тиа е позната най-вече с филмите „Конфликт в Малко Токио“, където е екранна партньорка на новоизгряващия Долф Лундгрен, и „Истински лъжи“ /1994/, където играе отрицателна роля и се противопоставя на Арнолд Шварценегер. Не че някой гледаше него, когато са заедно в кадър.

Личният живот на Тиа не е много бурен в сравнение с другите холивудски знаменитости – тя има само 2 брака и 2 развода, като от втория брак /приключил през 2010/ роди дъщеря.

Днес Тиа Карере е „сингъл“ и живее в Лос Анджелис.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!