Тома Биков
Тома Биков Снимка: Архив

Ние не си посвещаваме кампанията на „Промяната“. Това, което е важно, е да си извадим изводите от последните три години, а именно, че политика е добре да се прави от хора, които я разбират. За мен формулата с експертно правителство не работи. Това заяви пред NOVA NEWS кандидатът за народен представител от ГЕРБ-СДС Тома Биков.

Той добави, че за осъществяването на реформи и политики е необходима парламентарна подкрепа с ясно мнозинство.

В последните 9-10 месеца не видях такива качества в кабинета „Денков“. Поне половината от хората не биха станали общински съветници, какво остава за министри. Управлението се доминира от тези, които са спечелили най-голямо доверие на изборите. И когато вече не може да се направи самостоятелно управление, се прави коалиция с управленска програма, поясни още политикът.

По думите му най-логичното е, когато дадена партия спечели избори, нейният лидер да бъде издигнат като кандидат за министър-председател.

На въпрос за вчерашното извънредно заседание на Народното събрание депутатът от ГЕРБ-СДС посочи, че то не е било нужно.

Вчерашният ден беше посветен на предизборната кампания на ПП-ДБ, което компрометира промените, които направихме в Конституцията. Вчера нямаше никаква необходимост от свикване на парламента за пенсиите, защото темата беше изчерпана, коментира Биков.

Относно задръстванията по ГКПП Видин той смята, че най-ефективната мярка би била приемането ни в сухопътния Шенген.

„Чисто политически трябва да направим тези крачки за влизането ни в Шенген, но това може да стане само ако България има стабилно правителство, каквото нямаме в последните три години. При едно нормално управление можехме вече да сме в сухопътния Шенген. Не сме там заради политическа неграмотност“, добави Биков.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук