протест

120 дни продължават протестите срещу правителството и главния прокурор. Днес народното недоволство беше изразено по обяд пред сградата на правителството.

Организаторите отново бяха от т.нар „Отровно трио“, което в месеците на протести се превърна в ядро на народното недоволство.

Топки за тенис и скъсани обувки полетяха към сградата на Министерски съвет  в знак на протест.

Хората, които блокираха движението по булевард „Дондуков“ в София скандират „оставка“ и „Борисов е лъжец“.

Акцията е под надслов изтърканите обувки на 2 милиона българи, които избягаха от България.

„През последните 11 години над 2 милиона българи напуснаха тази територия, управлявана от ГЕРБ. Хората продължават да напускат, защото тук нищо не се променя, никой не се връща. Живеем в някакво абсолютно беззаконие и доста от хората, които все още са в България живеят и в мизерия – в 21 век, в Европейския съюз. Поставяйки тези обувки под прозорците на Бойко Борисов, ние искаме да му напомним, че неговата хунта води единствено до това – България се стопява, България намалява и скоро няма да има кой да живее и работи тук“, каза Светослав Трайков и уточни, че скъсаните обувки са символът на загубените българи.

Това е първата подобна проява след като протестиращите решиха да променят формата на антиправителствените демонстрации.

 

„Тенис топките са донесени от спортисти, които символизират избягалите пък спортисти. Но те не са само спортисти, те са лекари, медицински сестри. Няма професия, от която хората да не бягат от България, обясниха протестиращите.

От „Отровното трио“ заявиха, че тръгват из страната, за да дадат кураж на хората, които се страхуват и заедно да поискат оставката на управляващите и увери, че акциите им продължават.

Исканията на недоволните остават непроменени – оставка на премиера Бойко Борисов и правителството, оставка на главния прокурор и честни избори.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!