Тошко Йорданов
На снимката: Тошко Йорданов

Тошко Йорданов от ИТН съсече за лъжа невеж репортер като в Крумова България. „Ако бяхме в Крумова България, за тази лъжа щяха да липсват части от тялото на това момче с микрофона”, заяви Йорданов в собственото си предаване по телевизия ⅞ във вторник вечер, след като първо обвини журналиста и медията в лъжа.

АЕЖ защити репортера на Нова тв

Асоциацията на европейските журналисти веднага реагира и качи на стената си коментар за случилото се. Гръмкото обръщение по повод невежеството на младия репортер гласи: „България е възмутена от думите на заместник-председателя на „Има такъв народ” и новоизбран депутат Тошко Йорданов, който направи недопустим коментар по адрес на журналиста Благой Цицелков от Нова телевизия“.

От АЕЖ припомнят още, че: „На г-н Йорданов в четвъртък му предстои да се закълне като депутат и да спазва Конституцията и законите на Република България. Очакваме от него и от всички негови колеги в Народното събрание да се ръководят от ценностите на 21 век, а не на Средновековието“.

Лъжа или лапсус, както се оправдава Нова тв, е това?

В официална позиция на Нова телевизия се казва, че става дума за лапсус от страна на репортера. В обръщението за случилото се медията казва: „Благой Цицелков от Нова телевизия по време на живо включване е объркал имената на две от политическите сили в новия парламент“.

.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук